Ge stöd i undervisningen med Classroomscreen

Med Classroomscreen har du en mängd klassrumsverktyg enkelt till hands för att visa på storskärm i klassrummet. Oavsett om du behöver en timer eller vill visa dina instruktioner kan du göra det med Classroomscreen. Med hjälp av verktygen i Classroomscreen har du möjligheter till att stödja undervisning och lärande i klassrummet.

Men vad finns då i Classroomscreen?

Arbetsytan i Classroomscreen

Du klickar bara på symbolerna till de verktyg du vill använda och drar och placerar dem fritt på arbetsytan. Du behöver inte ens logga in på sidan eller skapa ett konto. Du är igång direkt.

Classroomscreen är en tjänst som finns i tre versioner, en som är helt gratis där du kan använda alla grundfunktioner helt fritt, en betalversion som idag kostar $ 29:90/år samt också en version med skollicenser. Nackdelen med gratisversionen är att du inte kan spara dina ytor. Men om du har förberett text i till exempel Google dokument eller Word så är det en enkel sak att kopiera in om du skulle lyckas stänga sidan av misstag.

Ett tips är att du använder utökat skrivbord när du kopplar upp dig mot storskärm. Då kan du fortsätta använda din dator utan att detta speglas till eleverna.


Länkar

Ta mig till Classroomscreen >>


Omslagsbild: Screenshot classroomscreen.com

Gillade du innehållet?

Dela på facebook
Share on Facebook
Dela på twitter
Share on Twitter
Dela på linkedin
Share on Linkdin
Dela på pinterest
Share on Pinterest

Kommentarer

Hör gärna
av dig!

Enligt förordning (2009:263) om vigsel som förrättas av särskilt förordnad vigselförrättare ska enligt 4 § följande ord riktas till paret:

Ni har förklarat att ni vill ingå äktenskap med varandra.
Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man?

(Svar: Ja.)

Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man?

(Svar: Ja.)

(Paret kan växla ringar)

Jag förklarar er nu för äkta makar.

Om paret enligt 5 § begär det särskilt kan istället följande ord användas:

Ni vill ingå äktenskap med varandra. Äktenskapet bygger på kärlek och tillit. Genom att ingå äktenskap lovar ni att respektera och stötta varandra.

Som makar är ni två självständiga individer som kan hämta styrka ur er gemenskap.

Eftersom ni har förklarat att ni vill ingå äktenskap med varandra, frågar jag: Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man att älska henne/honom i nöd och lust?

(Svar: Ja.)

Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man att älska henne/honom i nöd och lust?

(Svar: Ja.)

(Paret kan växla ringar.)

Jag förklarar er nu för äkta makar.

När ni nu går ut i livet och åter till vardagen så minns den vilja till gemenskap, den kärlek till varandra och den aktning för varandra som ni känt i denna stund och som lett er hit. (Texten författad av Per Anders Fogelström.)

Låt mig önska er lycka och välgång i ert äktenskap.