Skapa och dela med Padlet

Du kan se Padlet som en form av anslagstavla som du kan dela med andra. Men det är inte hela sanningen, du kan också få dina läsare att själv bidra med innehåll. De behöver inte ens registrera sig för något konto på sidan. Du bygger upp din Padlet med kort som faktiskt kan innehålla eller länka till det mesta. Det kan vara foto, olika former av dokument, ljudfiler, länkar och så mycket annat.

I gratisversionen av Padlet får du möjligheten att skapa tre anslagstavlor men om du “värvar” fler användare till Padlet får du tillgång till en ännu en tavla för var 3:e deltagare du värvar.

Du kan så klart skapa en egen Padlet helt från grunden men du kan också välja från färdiga mallar. Varför inte prova kartan där du kan fästa nålar med olika innehåll? Ett perfekt sätt att dela en resa du gjort. Eller varför inte göra en tidslinje till lektionerna i historia? Mallen Backchannel kommer dock att försvinna 30 juni 2021.

Så sätt igång, du skapar enkelt ett konto med till exempel ditt eget googlekonto eller så registrera dig med din epost. Inte en massa krångel, en enkel process och du är igång inom ett par minuter.

Kolla gärna filmen här under om hur du kommer igång eller så kör igång direkt. Att skapa en Padlet är en smal sak.


Kom igång här

Skapa konto på Padlet >>


En demofilm om Padlet (engelsk)

Gillade du innehållet?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Kommentarer

Hör gärna
av dig!

Enligt förordning (2009:263) om vigsel som förrättas av särskilt förordnad vigselförrättare ska enligt 4 § följande ord riktas till paret:

Ni har förklarat att ni vill ingå äktenskap med varandra.
Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man?

(Svar: Ja.)

Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man?

(Svar: Ja.)

(Paret kan växla ringar)

Jag förklarar er nu för äkta makar.

Om paret enligt 5 § begär det särskilt kan istället följande ord användas:

Ni vill ingå äktenskap med varandra. Äktenskapet bygger på kärlek och tillit. Genom att ingå äktenskap lovar ni att respektera och stötta varandra.

Som makar är ni två självständiga individer som kan hämta styrka ur er gemenskap.

Eftersom ni har förklarat att ni vill ingå äktenskap med varandra, frågar jag: Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man att älska henne/honom i nöd och lust?

(Svar: Ja.)

Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man att älska henne/honom i nöd och lust?

(Svar: Ja.)

(Paret kan växla ringar.)

Jag förklarar er nu för äkta makar.

När ni nu går ut i livet och åter till vardagen så minns den vilja till gemenskap, den kärlek till varandra och den aktning för varandra som ni känt i denna stund och som lett er hit. (Texten författad av Per Anders Fogelström.)

Låt mig önska er lycka och välgång i ert äktenskap.