Padlet – En digital anslagstavla

Att kalla Padlet för en digital anslagstavla är snarast en underdrift. Padlet kan så mycket mer än så. Men visst, grundupplägget kan liknas vid en anslagstavla där du kan fästa text, länkar, filmklipp eller varför inte som en tankekarta eller diskussionsyta och detta var bara något av allt det du kan göra. Din Padlet kan du sedan dela på en del olika vis, du kan till och med koppla den direkt mot ditt Google Classroom.

Du skaffar dig ett konto mycket enkelt på Padlet, om du har tillgång till G-suite så registrera dig med ditt Google-konto.

I gratisversionen ingår att du kan göra 3 Padlet, men registrerar du dig via min länk här under så får du ytterligare en på köpet och du har 4 att tillgå. Kan du sedan själv få andra att registrera sig för Padlet via dig så får du ytterligare 1 ny padlet för varje gång 3 personer har skapat ett konto via din hänvisning.

Hur du kommer igång

När du skapar en ny Padlet kan du välja mellan 6 olika utföranden. Men lugn, du kan justera detta och ändra layout senare.

När du bestämt dig för din layout är det bara till att dubbelklicka på anslagstavlan (eller använda + tecknet nere till höger på sidan) och som de ser på bilden kan du förutom text lägga upp en hel del annat på din Padlet.

Din anslagstavla kommer att växa efterhand som du lägger till fler anslag/inlägg.

Lite hjälp på vägen

Få fler Padlet

För att kunna använda fler Padlets kan du dela en speciell länk till intresserade. För var tredje person som registrerar sig via din länk får du ytterligare en Padlet att använda.

  1. Klicka på symbolen för ditt konto längst upp till höger på sidan när du är inloggad.

  2. Klicka på EARN MORE och dela med dig av länken som du får.

 

 

Frågor, funderingar och kommentarer